zamenite ga
KUVARI RIBU NIKAKO NE VALJAJU U BRAŠNO, VEĆ U OVO! Šokiraćete se kad čujete da ne upija ni KAP ULJA
Tako dobijate lagan, ukusan obrok, koji izgleda kao iz restorana
Uz jednostavan trik, pohovanje više nije pipav posao. Idealan je za sve koji vole pohovanu ribu, ali ne i težinu i mast koja uz nju obično dolazi.
Umesto brašna koristite gustin!
Gustin, odnosno kukuruzni skrob, stvara tanki zaštitni omotač oko mesa ribe, zbog čega postaje ekstra hrskava, a ulje gotovo da se ne upija. Tako dobijate lagan, ukusan obrok, koji izgleda kao iz restorana, a napravi se brzo i lako u sopstvenoj kuhinji.
Potrebno je:
1 kg ribe po vašem izboru
200 gr gustina
3 kašičice soli
1 kašičica bibera
1 kašičica belog luka u prahu
drugi začini po vašem izboru
ulje za prženje
Priprema:
Ribu isecite na komade, posolite uobičajeno i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje da uradite dan ranije, ali može i nekoliko sati pre prženja.
Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli, a onda i biber, beli luk i ostale začine po vašem izboru. Sve dobro sjedinite.
Ulje sipajte u dublju posudu, veću količinu kako bi riba "plivala" u istom, pa dobro zagrejte.
Ribu izvadite iz frižidera, pa svako parče dobro uvaljajte u smesu za pohovanje od gustina i spuštajte u vruće ulje. Ukoliko je potrebno okrenite ribu nekoliko puta, kako bi se ravnomerno ispržila sa svih strana. Prženu ribu poslužite uz krompir ili neku drugu salatu koja se ukusom slaže uz ovaj specijalitet.
(Espreso/blic žena/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




