KUVARI RIBU NIKAKO NE VALJAJU U BRAŠNO, VEĆ U OVO! Šokiraćete se kad čujete da ne upija ni KAP ULJA
Riba, Foto: Roman Razgoev / Alamy / Alamy / Profimedia

zamenite ga

KUVARI RIBU NIKAKO NE VALJAJU U BRAŠNO, VEĆ U OVO! Šokiraćete se kad čujete da ne upija ni KAP ULJA

Tako dobijate lagan, ukusan obrok, koji izgleda kao iz restorana

Objavljeno:

Uz jednostavan trik, pohovanje više nije pipav posao. Idealan je za sve koji vole pohovanu ribu, ali ne i težinu i mast koja uz nju obično dolazi.

Umesto brašna koristite gustin!

Gustin, odnosno kukuruzni skrob, stvara tanki zaštitni omotač oko mesa ribe, zbog čega postaje ekstra hrskava, a ulje gotovo da se ne upija. Tako dobijate lagan, ukusan obrok, koji izgleda kao iz restorana, a napravi se brzo i lako u sopstvenoj kuhinji.

Potrebno je:

Riblje pljeskavice, Riba, Pohovana riba
foto: Mykola Lunov / Panthermedia / Profimedia

1 kg ribe po vašem izboru

200 gr gustina

3 kašičice soli

1 kašičica bibera

1 kašičica belog luka u prahu

drugi začini po vašem izboru

ulje za prženje

Priprema:

Ribu isecite na komade, posolite uobičajeno i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje da uradite dan ranije, ali može i nekoliko sati pre prženja.

Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli, a onda i biber, beli luk i ostale začine po vašem izboru. Sve dobro sjedinite.

Ulje sipajte u dublju posudu, veću količinu kako bi riba "plivala" u istom, pa dobro zagrejte.

Ribu izvadite iz frižidera, pa svako parče dobro uvaljajte u smesu za pohovanje od gustina i spuštajte u vruće ulje. Ukoliko je potrebno okrenite ribu nekoliko puta, kako bi se ravnomerno ispržila sa svih strana. Prženu ribu poslužite uz krompir ili neku drugu salatu koja se ukusom slaže uz ovaj specijalitet.

00:32

Zlatna wc šolja

(Espreso/blic žena/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.